lunes, 31 de octubre de 2011

Seduint amb un assortiment de Panellets artesans


Per aquestes dates és el que toca. Així que tant si teniu nens com si esteu sols, som-hi a treballar, que amb el vinet dolç estan, mai més ben dit, de mort.

Els ingredients:
  • 500 gr d'ametlla en pols
  • 500 gr de sucre
  • 250 gr de patata cuita o 250 gr de gr de moniato al fon
  • La pell ratllada d'una llimona o taronja
  • 2 ous sencers
  • 150 gr de pinyons
  • 150 gr d'ametlla picada
  • 150 gr de coco ratllat
  • 150 gr de xoxolata de cobertura per a reposteria
La preparació:

Primer bullir la patata amb la pell, (en cas de de fes servir el moniato, coure el moniato al forn), deixar refredar i treure-li la pell, tot seguit xafar-ho amb una forquilla.
A continuació barrejar la massa amb la sucre, l'ametja en pols i la ratlladura de pell de llimona o taronja.


Separar les gemmes dels ous de les clares, reserva aquestes i aboca les gemmes batudes a la barreja anterior, remenant perquè es barregin molt bé tots els ingredients.
Dividir la massa en la varietat que li aneu a donar als panellets, en aquest cas seria en 4 parts iguals.
Barrejar la part corresponent amb la xocolata i dividir tots els ingredients en platets separats.

Ara agafem la massa i li anem donant la forma desitjada (deixeu volar la vostra imaginació). Una vegada feta la forma, banyem amb la clara d'ou tan sol els panellets de pinyons i els de ametlla, la resta no fa falta.
Per als panellets de coco ratllat, agafeu la part corresponent i ho barregeu tot, després li doneu la forma desitjada.

Els poseu al forn uns 10-15min. a uns 170º, aneu controlant per retirar-los quan s'hagin daurat.
Os recomano una mica de Vi de Gel Gewürztraminer.

Y ara si, feliç nit amics.

Lidia



No hay comentarios: